Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Charlotte Maria Jensen

Charlotte

 

 

 

 

 

 

 

 

Charlotte Maria Jensen

Langeskovvej 61

5550 Langeskov

Tlf. 61687337

Mobil: 93 95 95 57

Mail: cmje@kerteminde.dk

 

Om mig

Jeg hedder Charlotte og er født i 1981. Jeg er gift med Allan, og sammen har vi tre dejlige børn Noah (2008), Theo (2011) og Rosa (2018). Vi bor i naturskønne og landlige omgivelser med masser af plads at boltre sig på - ude som inde. Til familien hører også vores lille hund Loui og vores udendørs kaniner og høns.

Fritiden går rigtig meget med at støtte op om bl.a. vores børns fodbold og stævner. Herudover elsker hele familien ture i det blå med vores campingvogn.

Jeg er uddannet pædagog med speciale i småbørnspædagogik 0-3 år og har arbejdet i en natur og idræts vuggestue. I 2016 startede jeg i verdens bedste job som dagplejer. 

Jeg brænder for arbejdet med småbørn, deres trivsel, læring og udvikling. Jeg ser det som min fornemste opgave at skabe en tryg og harmonisk hverdag for børnene i samarbejde med Jer forældre.

Jeg glæder mig til at byde jer og jeres barn velkommen i min dagpleje og til at give jeres barn den bedste start og hverdag i pasning – og fylde barnets lille ”rygsæk” med alt, hvad det får brug for til den videre færden i børnehave.

 

Særlige kompetencer

  • Barnets sprogtilegnelse herunder babytegn
  • Læse Leg
  • Motorik
  • Leg og læring
  • Indkøring af barnet
  • Inklusion
  • Pædagogiske læringsmiljøer
  • Præmature børn, særlige sensitive børn, børn med type 1 diabetes og astmatisk bronkitis
  • Den styrkede pædagogiske læreplan
  • Førstehjælp
  • Certificeret Grøn spirer
  • Dagplejeuddannelsen
  • Jeg sørger for, at holde mig ajour med relevant viden.

 

Omgivelserne

  • Total røgfrit hjem både inde og ude
  • Spændende og udviklende læringsmiljøer
  • Legetøj tilpasset alder og kunnen
  • Ingen faste tæpper
  • Gulvvarme overalt i stueetagen
  • Legeværelse der er funktionsopdelt i ”små læringsrum i rummet” fx dukkekrog, køkken, læsehjørne, tumlemadrasser, bil leg og konstruktion med Lego klodser
  • Køkken alrum hvor vi spiser, men som også bl.a. kan forvandles til motorikrum
  • Legeplads, højbede, bord-bænke sæt og egen lille ”skov”

 

Pædagogik og værdier – Hvad I kan forvente hos mig

Mine overordnede pædagogiske principper bygger på tryg tilknytning, anerkendelse, relationer og selvhjulpenhed. Jeg tager udgangspunkt i det enkelte barns behov, og jeg arbejder dagligt med at skabe nærvær og omsorg for det enkelte barn, og jeg deler rundhåndet ud af knus og kram.

Jeres barn får mulighed for at udvikle sig i egen rytme og får støtte til det, det har behov for. Jeg fokuserer på det barnet kan og støtter børnene i at være selvhjulpne f.eks. opmuntre dem på puslebordet til at hive strømperne af selv.

Jeg mener, at børn er værdifulde i sig selv og vil arbejde dagligt på at give børnene muligheder for, at udvikle et sundt og stærkt selvværd. At de tror på egne evner og potentialer, lærer at mestre udfordringer og kan sige til og fra.

Jeg arbejder i børnehøjde, har positive forventninger og er bevidst om, at jeg er en rollemodel for børnene. Jeg sætter ord på det vi ser og gør, anvender babytegn og støtter børnene ved at gå foran, bagved og ved siden af og inddrager barnets perspektiv. Jeg vil gerne have, at vi taler pænt til hinanden, respekterer hinandens grænser, lytter og venter på tur. Vi hjælper hinanden (også med oprydning) og drager omsorg for hinanden, passer på hinanden og vores ting.

Jeg værner om det gode børneliv, de vigtige første år, som bl.a. danner grundlag for barnets personlighed. At blive hørt, set og forstået på en anerkendende måde, og at barnet føler sig som en vigtig del af fællesskabet og indgår i et godt samspil.

 

Hverdagen

Jeg vil gerne skabe en forudsigelig og genkendelig hverdag, som skaber tryghed for børnene. Derfor er her en fast rytme med spisetider og sovetider (med plads til fleksibilitet ved indkøring):

6.30-7.30: morgenmad

8.30-9: oprydning, samling og efterfølgende formiddagsmad

9.30-10.30: overtøj på - øves i at finde og tage på - og efterfølgende aktivitet

10.30-11: overtøj af - øves i at tage af og komme på plads, vaske hænder

11: spise frokost og efterfølgende middagslur

14: eftermiddagsmad og aktivitet

Hvis barnet afleveres efter 7.30, forventes det, at det har spist morgenmad. Af hensyn til ro omkring måltidet og planlægning af dagen, ser jeg gerne, at børnene er afleveret inden kl. 9 og ellers efter aftale. Fra 6.30 – 8.30, er en stille og rolig stund, hvor børnene bliver afleveret, og der er tid og ro til at ”komme i gang” med stille og rolige aktiviteter f.eks. læse bøger, puslespil m.m. Så hjælper vi hinanden med at rydde op og synger sange, inden vi spiser formiddagsmad.

 

Kost

Barnet får fuld kost, og jeg følger Kerteminde kommunes kostpolitik. Jeg sørger for en sund, nærende og varieret kost med forskellige smagsoplevelser.  Børnene inddrages så vidt muligt i tilberedning, borddækning og oprydning. Måltidet er et vigtigt samlingspunkt og har stor værdi, her snakker vi om, hvad vi spiser, smager på forskellige ting, og øver os i at øse/hælde op, smøre selv, drikke af kop, spise med gaffel m.m.

Specielkost og modermælkserstatning medbringes selv.

Aktiviteter

Jeg arbejder bl.a. ud fra den styrkede pædagogiske læreplan, det fælles pædagogiske grundlag og de seks læreplans temaer: Alsidig personlig udvikling, social udvikling, kommunikation og sprog, krop, sanser og bevægelse, natur, udeliv og science og kultur, æstetik og fællesskab.

Det er vigtigt for mig, at skabe et udviklende læringsmiljø ude som inde for børnene gennem hele dagen. Både i form af de aktiviteter jeg sætter i gang, men også gennem hverdagens rutiner, rummenes indretning og børnenes eget initiativ. Jeg tager udgangspunkt i børnenes alder, kunnen og interesser og tilrettelægger dagen herefter.  

Det er vigtigt, at der er plads og ro til børnenes egen leg, egne udfoldelse og kropslige erfaringer.

Hver dag holder vi samling, hvor vi snakker om, hvad vi hedder, tæller, synger, har læseleg m.m. Herudover holdes traditioner som fastelavn, påske og jul i hævd, og vi fejrer børnenes fødselsdag.  Vi kunne f.eks. finde på:

  • Cykelture med ladcyklen
  • Gå ture med den store barnevogn f.eks. ned til naboens køer
  • Mødes med kollegaer og børn
  • Udflugt i haven/legepladsen
  • Høste i højbedene
  • Fodre kaninerne
  • Tumlestik/bevægelseslege
  • Læse leg
  • Sanseleg f.eks. bare tæer på forskelligt underlag, leg med kartoffelmel, hjemmelavet modellervoks, bage, fingermaling m.m.
  • Rim og remser
  • Musik og sang f.eks. har vi en kuffert, med rekvisitter som symboliserer en sang, så barnet selv kan vælge

 

Jeg er certificeret Grøn spire (naturdagpleje) og vægter udelivet og oplevelser i naturen, hvor der er højt til loftet, frisk luft og man kan sanse, mærke og gøre kropslige erfaringer med bl.a. årstidens skiften, lære om dyr, vejr, blomster m.m.

Legestue

Ca. hver 14. dag om tirsdagen, er vi I legestue (heldags) i Børnehuset Nymarken sammen med en anden kollega og dennes børn. Børnene skal afleveres og hentes i legestuen og barnevogn, skiftetøj m.m. skal I ligeledes medbringe denne dag. Vi har vores eget rum som fast base, hvor vi bl.a. spiser. Men vi bruger også børnehavens dejlige rum og omgivelser - både ude og inde. Det er en rigtig god måde for barnet, at lære at være sammen med en større gruppe børn, lære nye børn og voksne at kende, så barnet er trygt, både ved gæstedagpleje og som den røde tråd til, at starte i børnehave.

 

Forældresamarbejde

Jeg ønsker et godt og tæt samarbejde med jer forældre om jeres barn og vægter en åben og ærlig dialog og gensidig respekt. Det er vigtigt for mig, at I respekterer, at min arbejdsplads også er mit private hjem, og at I overholder mine åbningstider og regler.

Det har stor betydning for mig at vide, hvis barnet f.eks. har sovet dårligt om natten, eller der rør sig noget i hjemmet, der kan påvirke barnet. Og jeg vil også fortælle jer, hvis der har været noget med barnet i løbet af dagen, og jeg vil altid kontakte jer, hvis jeg vurderer, at barnet ikke er på toppen. Det er vigtigt, at I ikke sender jeres barn afsted, hvis det ikke er frisk, da det skal kunne indgå i dagligdagens aktiviteter uden særlige hensyn.

I er altid velkomne til at kontakte mig i åbningstiden - men herefter kan I ikke forvente, at jeg svarer.

Jeg forventer, at I ringer/sms’er inden kl. 9, hvis jeres barn ikke kommer, møder senere, samt at I ligeledes giver besked, hvis I er forsinket i forhold til afhentningstidspunktet.

Det er Jeres ansvar som forældre, at følge med på AULA, dagplejeapp. og opdatere oplysninger om jeres barn samt sørge for, at medbringe skiftetøj, bleer, skumklude m.m. og tøj/fodtøj tilpasset årstiden.

Da børnene kan ske at stå og sove i barnevogne eller opholde sig på gårdspladsen, skal I altid både morgen og eftermiddag, af hensyn til børnenes sikkerhed, parkere ude langs hækken på grusstien. Det er vigtigt, at der er plads til at komme forbi den parkerede bil, samt at der er fri passage foran lågen/selve indkørslen.

Barnevognen er velkommen til at stå hos mig hele ugen, men i weekenden og ferie, skal den tages med hjem.

Jeg ser frem til et godt samarbejde med jer, og det er vigtigt for mig, at I føler jer trygge ved, at overlade jeres kæreste eje til mig.